zaterdag 5 augustus 2017

Nieuw thuis

We zijn verhuisd! Inmiddels is de verhuizing twee weken achter de rug en steeds meer spulletjes beginnen hun vaste plekje te vinden. Ik ben dol op het huis. Het is ruim, aan de rand van een dorp en dichtbij onze oude woonplaats zodat we nog van alle voorzieningen daar gemakkelijk gebruik kunnen maken.  

Als ik een vrij momentje heb, ben ik in de tuin te vinden om te genieten van dit uitzicht. De koeien staan vandaag vrij ver weg, maar normaal gesproken kan ik ook van hen genieten. De boer beloofde wel binnenkort te gaan gieren, dus dan maken we kennis met een andere kant van het platteland ;)
Maar heel veel vrije momentjes heb ik nog niet gehad. We hebben hard gewerkt om van dit huis echt ons plekje te maken, wat volgens mij al heel aardig gelukt is.

Vandaag kwam ik toe aan het uitpakken van deze doos: hier zit het merendeel van mijn quiltstoffen en aanverwante spulletjes in. In de dekenkist heb ik de quilts en de quilts in wording vervoerd. Ik pak deze stoffen eerst weer in de ladekast waarin ik ze in het oude huis ook bewaarde. Maar wellicht moeten ze binnenkort weer verhuizen. Manlief is in gesprek met iemand die een boekenkast op maat voor ons gaat maken, en het hoekgedeelte wordt voor mijn lapjes. De boekenkast komt in een andere kamer beneden, we hebben nu een heuse bibliotheek/studeerkamer, wat betekent dat er vier boekenkasten niet meer in de woonkamer staan. En dat is best wel even wennen!

De afgelopen dagen heb ik weer wat voorzichtige steekjes gedaan. Borduursteekjes, nog geen quilt-, op een of andere manier is daar in mijn hoofd nog geen ruimte voor. Het duurde even voordat ik dit borduurwerk in een doos gevonden had, maar nu ben ik er weer heerlijk mee bezig.


Dit is het plaatje tot zo ver, maar het borduurwerk is nog veel groter.
Langzaamaan zal ik steeds meer tijd hebben om aan hobby's te besteden. Nu moet ik van mezelf eerst nog even nuttig aan de slag voordat ik weer de tuin in mag, nog even kiezen of dat met boek of met borduurwerk gaat zijn.
Nog een fijn weekend allemaal!

5 opmerkingen:

 1. Het huis en het uitzicht ziet er prachtig uit! Hoop dat het snel jullie thuis zal worden.

  Groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je nieuwe (t)huis! Ziet er mooi uit, vooral ook het uitzicht :) Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wooow wat een prachtig huis, hier zul jij en je familie
  best aan kunnen wennen!
  Nu voor alles weer een plaatsje zoeken, neem je tijd en geniet ervan.
  gr. Roswita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi huis, heel veel geluk toegewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi huis en wat landelijk! Proficiat. Ik hoop dat jullie hier heel gelukkig worden en dat er veel steekjes gezet gaan worden. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.