zondag 7 februari 2016

Weer eens aan de Antique Wedding Sampler!


Nog niet helemaal af, is-ie, ik moet nog drie van de broderie perse bloemetjes vastzetten, maar ik vond het eigenlijk ook wel weer eens tijd voor een blogberichtje.
Ik doe echt wel wat, hoor, vaak zelfs best wel veel, maar het bloggen schiet er behoorlijk bij in. (Wist je dat autocorrect van 'bloggen' 'blowen' maakt? Dus mocht je dat laatsten werkwoord per ongeluk een keer in mijn berichtjes tegenkomen, denk dan vooral niet dat ik een nieuwe hobby begonnen ben.)
School is vrij druk op het moment. Ik neem veel werk mee naar huis en het voorbereiden van de lessen, het nakijken van de toetsen en geschreven teksten, het voorbereiden en het afnemen van de talloze mondelingen kosten me heel veel tijd. Het is niet erg, het gaat allemaal weer voorbij. 
Om het goed vol te kunnen houden, moet je regelmatig even pauzeren. En een goede pauze bestaat voor mij uit lapjes! Twee weken geleden hadden we weer quiltbee in Earnewâld en daar hebben we onder het genot van kopjes thee en koffie en heel veel lapjes weer heerlijk bijgekletst. De AWS komt daar in zoveel variëteiten  voorbij, ik geniet van elke kleurencombinatie - maar heb gelukkig nog geen spijt van de mijne. 

Twee weken geleden ben ik dus gestart met dit 16e blok. Wel een lastige. Het middelste sterretje had ik dezelfde dag nog in elkaar, maar de beige rand was een ander verhaal. Die was toch best ingewikkeld en ik kwam er nog achter dat de mijne qua vorm ook niet helemaal klopt. Hoe ik dat nu voor elkaar gehad heb? Ik heb met alle mogelijke hulplijnen gewerkt. Nou, het zij zo. Het wordt echt niet uitgehaald. Ik betwijfel of je de net iets minder symmetrische vorm opmerkt als het in de hele quilt verwerkt zit. Ik heb tussendoor ook nog een driehoek met broderie perse gemaakt en daardoor had ik even niet meer zo'n zin in het vastzetten van de bloemetjes in dit blok. Dus eerst met werkontwijkend gedrag bezig gegaan: de blokken van deze diagonale rij (de langste, met zeven stuks) hadden allemaal nog een sashing nodig en konden dan aan elkaar. Dat is nu ook gebeurd, zes blokken zitten met sashing aan elkaar. Nu moet toch echt eerst dit blok af, voordat het in de rij verwerkt kan worden en de rij weer aan de rest van de quilt. 
Wat wordt-ie mooi! Wat wordt-ie groot! 

3 opmerkingen:

  1. Succes met de drukte op school. JE blok is weer prachtig geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, soms valt het mee en soms zit het tegen. maar je blokje is erg mooi geworden. Succes verder en nog even volhouden op school. Bijna vakantie. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ohw dat heb ik nou ook steeds met de AWS. Het lijkt zo makkelijk, maar ik heb nog nooit zo'n moeilijke quilt gemaakt qua techniek. De Nearly Insane is er een eitje bij. Ook bij mij soms iets minder perfecte blokken, wel goed voor een perfectionist om ook eens met wat minder genoegen te nemen, haha! Je blok is super!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.